Kultni forum

Kultni


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kuca iz bajke

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Ići dole  Poruka [Strana 3 od 3]

51 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:24

Gost

Anonymous
Gost
Not only does this dream home look cool, but the low-cost and quick building schedule is amazing.Cement blocks and clay bricks were used to build the home, as well as some natural materials.

52 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:27

Gost

Anonymous
Gost
If he had the chance to build the home again, Steve said that he would use compressed earth blocks.Whether it’s a home away from home or your new family residence, this dome would be perfect.

53 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:32

Gost

Anonymous
Gost
Imagine spending long afternoons swinging on your rooftop hammock.Or gazing into your backyard pond, filled with beautiful lilies.( sad vec postaje interesantno  Very Happy  )

54 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:45

Gost

Anonymous
Gost
The dome is full of windows and natural light, really helping the house become one with nature.On the outside of the house, Steve built steps up to the roof, you can climb the entire house if you’d like to.

55 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:48

Gost

Anonymous
Gost
Inside, all of the accents are natural.His shower is the big stone mosaic you see here.

56 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 22:52

Gost

Anonymous
Gost
And the bathroom sink is made of natural bamboo and other materials.Every day would feel like a vacation.

58 Re: Kuca iz bajke taj 21/3/2014, 23:05

Gost

Anonymous
Gost

59 Re: Kuca iz bajke taj 25/3/2014, 23:27

Gost

Anonymous
Gost
@Anabela ::http://www.viralnova.com/dream-dome-home-thailand/

Jos jedna kucica koja navodno kosta 9000 $  Grat 

Na pocetku skrolovanja utisak je bio ... maaa daaj ... koja glupost
al do kraja ... pa .. u najmanju ruku interesantno  ... Kucica za odmor

When most people imagine their dream home, they probably think of a large, sprawling vacation house that cost hundreds of thousands of dollars. When Steve Areen thought about building his dream home, all he had to do was find $9,000 and a place to build. He did just that and, in a few weeks, he had a vacation home in the middle of Thailand that could make anyone drool.With a Thai friend’s guidance, his son-in-law’s masonry skills and a lot of work, the team made progress quickly.
Upravo sam ovo pronasla i pohitala postaviti na temu, kad ono .. Ima.

Ali fora. Smile Svejedno cu ponovno izvuci slike.60 Re: Kuca iz bajke taj 25/3/2014, 23:40

Gost

Anonymous
Gost
A jelda da je interesantna ... mada su mi u pocetku izgledali kao shalala ... al ok je to kao kucica za odmor u takvim nekim krajevima .
Posle kad sam ponovo citala ... mislim da bi se Magdalenica bas dobro snasla u svemu ... al ona cita samo svoje teme ... pa nece saznati kakve su mogucnosti  silly  a znam da to voli

61 Re: Kuca iz bajke taj 25/3/2014, 23:44

Gost

Anonymous
Gost
@Anabela ::A jelda da je interesantna ... mada su mi u pocetku izgledali kao shalala ... al ok je to kao kucica za odmor u takvim nekim krajevima .
Posle kad sam ponovo citala ... mislim da bi se Magdalenica bas dobro snasla u svemu ... al ona cita samo svoje teme ... pa nece saznati kakve su mogucnosti  silly  a znam da to voli


Skroz je simpa. Smile Ali to je doista za odmor. Dvije osobe. Smile Onako, romanticno.

62 Re: Kuca iz bajke taj 25/3/2014, 23:50

Gost

Anonymous
Gost
Imaju nekoliko tipskih kucica prema klimi i bas me zanima kako su to zamislili u Grckoj da izgleda ili Skandinaviji ... ne mogu bas biti iste bez temelja . Na Tajladu ionako monsuni sve oduvaju

63 Re: Kuca iz bajke taj 25/3/2014, 23:54

Gost

Anonymous
Gost
@Anabela ::Imaju nekoliko tipskih kucica prema klimi i bas me zanima kako su to zamislili u Grckoj da izgleda ili Skandinaviji ... ne mogu bas biti iste bez temelja . Na Tajladu ionako monsuni sve oduvaju

A ja citavo vrijeme razmisljam na sto me kucerak podsjeca, a ono - Inuiti! Iglu! :palmface

64 Re: Kuca iz bajke taj 7/5/2014, 13:12

Gost

Anonymous
Gost
Kuća od 7 kvadrata!

Arhitekta i dizajner Marko Pjeraci vlasnik je najmanje kuće u Italiji koja ima samo sedam kvadrata!

Ovaj arhitekta otkupio je kuću od opatije Svetog Petra u Lancima, koja je ličila na pravu noćnu moru: Drvene grede su istrulile, malter sa zidova se srušio na pod, kao da nije sređivana još od vremena kada je podignuta – 1700. godine.

Markova ideja bila je da iskoristi visinu kuće koja je omogućavala da se prostor pretvori u loft. Tako su se u sedam kvadrata smestili trpezarija, kuhinja i kupatio, a spavaća soba izdignuta je na galeriju.Stepenice koje vode u spavaću sobu imaju još dve namene, jer je visina stepenika određena potrebnom visinom za loft, ali i visinom stepenika za sedenje za malim stolom koji se nalazi pored njih, a za koji mogu da sednu tri, čak i četiri osobe. Kada se sto ne upotrebljava može se okačiti na zid i tako uštedeti deo prostora.Prostor ispod stepeništa iskorišćen je za police i kupatilo, koje je dovoljno udobno za tuširanje.Loft ima i “tavanska vrata” koja se noću mogu spustiti kako neko ne bi pao niz stepenice. Krevet se može pretvoriti u sofu i tada spavaća soba s televizorom okačenim na zid dobija ulogu dnevne sobe.Pjeroci je problem s koferima rešio tako što je iznad ulaznih vrata postavio kuku.

Foto: lacasapiupiccoladitalia.com/Matteo Rossi
http://www.vestinet.rs/zanimljivosti/sve-se-moze-kad-se-hoce-pogledajte-kucu-od-7-kvadrata

(Nisam klustofobicna ali nisam sigurna da bi ovde mogla ziveti za stalno  Grat )

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 3 od 3]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu